Factorii care generează infertilitatea la bărbați. Medicul Ruxandra Dumitrescu, la Medika TV: „Fumatul sau alcoolul pot favoriza această problemă”

Deși infertilitatea este pusă de cele mai multe ori pe umerii femeilor care vor să devină mame, în realitate și bărbații pot suferi de această problemă medicală. Cauzele infertilității masculine pot fi diverse.

Una dintre cauzele care pot genera infertilitate masculină este legată de anumite intervenții chirurgicale, cum sunt cele din zona organelor genitale. „În general aceste probleme vizează bărbații care au avut operații în copilărie de coborâre de testicul. Este vorba despre acei bărbați care s-au născut cu testiculele în abdomen. Dacă testiculele stau în abdomen, spermatogeneza este afectată și nu au celule” a explicat dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie, în direct la Medika TV.

Totodată, fumatul, consumul de alcool și chiar de hormoni care să ajute la dezvoltarea musculară pot afecta calitatea spermei și-i pot face pe bărbați infertili. „Obezitatea este o cauză de infertilitate masculină. De asemenea, calitatea spermei poate fi afectată de fumat, de consumul îndelungat de alcool sau a substanțelor ingerate pentru creșterea masei musculare. Este vorba despre binecunoscuții steroizi, pe care domnii și-i administrează atunci când merg la sala de forță” a mai spus dr. Ruxandra Dumitrescu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea