Factorii de risc ce conduc la apariția cancerului gastric

Cancerul gastric este o boală oncologică foarte răspândită. Principalii factori de risc, spun specialiștii, sunt determinați de alimentație și de stilul de viață.

„Cancerul gastric este o afecțiune care are mulți factori de risc. Alimentația în cazul cancerului gastric este unul dintre cei mai importanți factori de risc. Sunt alimente cunoscute care sunt în relație cu apariția cancerului gastric.  Carnea roșie este un factor de risc, zahărul la fel. Fumatul este de fapt principalul factor de risc pentru toate cancerele. Alcoolul, de asemenea, poate fi un factor de risc” spune dr. Matei Bratu, medic specialist chirurgie generală, supraspecializat în chirurgie oncologică.

Consumul de alimente bogate în zahăr determină apariția obezități, iar de aici până la apariția cancerului gastric nu mai este decât un singur pas.

„În mod indirect, zahărul, prin prisma promovării obezității, este un factor de risc în sine. Obezitatea și sedentarismul sunt factori de risc pentru dezvoltarea cancerului de stomac” mai spune dr. Matei Bratu, medic specialist chirurgie generală, supraspecializat în chirurgie oncologică.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea