Fără decese în China timp de 24 de ore, pentru prima dată de la începutul pandemiei

Nici un deces în China în decursul ultimelor 24 de ore, pentru prima dată din luna ianuarie de când sunt date publicităţii statistici privind numărul bolnavilor care au murit din cauza coronavirusului.

The Guardian scrie că ziua trecută, autoritățile au raportat 32 de noi cazuri de îmbolnăvire, toate importate, în scădere cu șapte față de duminică. Cel mai important este că nu s-a mai înregistrat nici un deces. Numărul cazurilor confirmate oficial luni în China continentală a ajuns la 81.740.

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, bilanţul deceselor zilnice a oscilat între 1 şi 7. Din cele 55 de decese raportate în decurs de 14 zile în China, 51 au fost înregistrate în oraşul Wuhan, provincia Hubei, unde a izbucnit pandemia.

În provincia Hubei, există 518 cazuri, cu 184 de pacienţi în stare gravă. Miercuri ar urma să fie ridicate, pentru locuitorii sănătoşi, restricţiile de deplasare impuse în luna ianuarie.

Numărul total al deceselor înregistrate în China este de 3.212.

Reuters scrie că scăderea cazurilor vine după adoptarea măsurilor de închidere a frontierelor pentru aproape toţi cetăţenii străini şi de creştere a vigilenţei în cazurile de infectare a persoanelor care nu manifestă simptome, dar care pot transmite virusul.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes