FĂRĂ INTERNĂRI LA “MATEI BALȘ”! Institutul a ajuns la capacitate maxima din cauza numărului de pacienți cu COVID-19. Probleme similare sunt și în alte spitale din țară

Institutul “Matei Balș” nu mai poate face internări, din cauza numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus care se află în spital.

Medicul infecționist Adrian Marinescu a declarat, pentru Europa FM, că în spitalul la care lucrează nu se mai pot face, pentru moment, internări. Toate cele 640 de locuri sunt ocupate, existând riscul depășirii capacității de internare și pe secția ATI.

“În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI”, a declarat medicul infecționist de la Institutul “Matei Balș”.

Probleme similare au fost raportate și în alte spitale din țară. Spitalul “Victor Babeș” din Capitală e aproape de capacitatea maximă. Spitalul de Boli Infecțioase din Iași mai are doar 10 locuri libere, iar unitățile sanitare din județul Brașov sunt, la rândul lor, aproape pline cu pacienți care au infecție cu SARS-CoV2.

La fel se întâmplă și în județul Vrancea, unde miercuri au fost raportate cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei – 64, din cele 345 de îmbolnăviri raportate la nivel național. În acest județ, în unitățile suport pentru COVID erau internate 181 de persoane, aproape de capacitatea maximă.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea