„Farmacia naturală” prin care corpul scapă de dureri

Dacă efectele medicamentelor antiinflamatoare întârzie să apară, poate că exercițiile fizice sunt mai potrivite. Specialiștii au vorbit la Medika TV despre beneficiile analgezice pe care mișcare le are.

„Mișcarea este un medicament natural, mișcarea este unul dintre cele mai eficiente medicamente în reducerea durerii” susține Alexandru Ilie, fizioterapeut.

Pentru a transforma mișcarea în „medicament natural” împotriva durerii este necesar ca persoanele care se confruntă cu astfel de probleme să ceară sfatul specialiștilor care le vor indica timpul de mișcare și perioadele potrivite în care trebuie să efectueze exercițiile fizice.

„Mișcarea ridicată la rang de medicament presupune că tu ai un plan de tratament personalizat. Este ca o rețetă medicală pe care tu o ai și pe care un specialist în mișcare ți-o prescrie. Ce presupune această rețetă? Dozajul, adică timpul în care trebuie să ne mișcăm? Ce fel de exerciții fizice? De câte ori să le administrezi pe zi ? Toate aceste aspecte să devină un medicament” mai spune fizioterapeutul Alexandru Ilie.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea