Fasolea chinezească, SĂNĂTATE CURATĂ! Locul din România unde este cultivată cu succes

Un soi de fasole din China, care are o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate, prinde teren și în țara noastră. Este vorba despre fasolea Mung, pe care un producător din județul Buzău a cultivat-o în premieră anul acesta.

Potrivit Șansa News, acest soi de fasole, care are boaba măruntă și un gust dulce, diferit de cel al fasolei pe care o știm cu toții, are un conținut ridicat de vitamine și minerale și, în plus, e mai ușor de digerat.

”Este foarte rară în România. Este un soi de fasole apropiat de soia, cu o boabă măruntă. Modalitatea de creștere și întreținerea sunt tot ca la soia. Anul acesta am cultivat doar un lot experimental însă sunt convins să cultiv o suprafață mai mare. Este foarte productivă. Eu pe 500 de metri am semănat circa o jumătate de kilogram de fasole și cred că voi recolta peste 20 de kilograme de fasole. Singura  condiție este să fie irigată. Este o legumă foarte dulce. Se folosește în industria cofetăriilor, pentru creme și pentru glazuri, dar poate fi gătită și în preparatele tradiționale”, a explicat pentru Șansa News producătorul Vasile Panaete.

Potrivit sursei citate, fasolea Mung are capacitatea de a elimina toxinele din organism și îmbunătățește funcționarea ficatului. Aduce un aport semnificativ de vitamina C si K, conține mangan, potasiu, magneziu, cupru și zinc. De asemenea, conține proteine ușor de digerat. În plus, fasolea Mung are capacitatea de a scădea nivelul de colesterol rău din sânge. De asemenea, cantitatea mare de antioxidanți pe care acest soi de fasole o conține previne apariția bolilor de inimă.

Fasolea Mung este folosită în dietele vegetariene, având deoarece un conținut bogat în proteine.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes