Forumul Național al Copiilor cere ministrului Sănătății introducerea cursurilor de Educație pentru Sănătate în școli

Reprezentanții Forumului Național al Copiilor s-au întâlnit cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru a discuta aspecte legate de importanța introducerii în școli a cursurilor de Educație pentru Sănătate, dar și pentru limitarea efectelor bullying-ului în unitățile de învățământ. Totodată au fost formulaate mai multe propuneri, adresate în special Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Copiii i-au spus ministrului Sănătății că își doresc să fie organizate campanii de informare cu exemple de intervenții în situații de bullying pentru copii, părinți și profesori și exemple despre cum poate fi oprită perpetuarea comportamentelor agresive sau violente. Au povestit că toți au trecut în mod repetat prin astfel de situații și că un asemenea comportament e o problemă a copiilor, dar și a adulților.

Ministrul Sănătății i-a încurajat și le-a spus că ar putea fi folosit mesajul: Copiii nu trebuie agresați, ci au nevoie de atenție, dragoste și empatie. O altă temă adusă în discuție a fost legată de importanța predării unor cursuri privind sănătatea emoțională. Ministrul Sănătății le-a explicat că modulul de Educație pentru Sănătate ar trebui să includă și o astfel de componentă, pe lângă partea de prevenție sau cea legată de importanța igienei individuale. Și că speră ca Educația pentru Sănătate să fie predată cât mai repede în toate școlile din România, după ce împreună cu Ministerul Educației va fi elaborat un curriculum și modul de instruire a personalului didactic responsabil.

Ți-ar putea plăcea