(GALERIE FOTO) Cununii sub teroarea coronavirusului! Cum se sărută mirii

Iubirea este mai presus de coronavirus. Au demonstrat-o, miercuri, doi tineri din Bacău care au decis să uite, pentru câteva ore, că suntem în plină pandemie, și și-au unit destinele, la Starea Civilă. Câteva instantanee au fost postate apoi de primarul Bacăului pe pagina sa de facebook. Din fotografii am aflat cum arată o cununie civilă în plină pandemie de coronavirus.

În primul rând, din imagini se poate observa că toți invitații, inclusiv mirii, dar și primarul care oficiază cununia, au fețele acoperite cu măști de protecție. Măști pe care cei doi tineri și le dau jos doar la finalul ceremonialului, atunci când bărbatul își sărută proaspăta soție.

În al doilea rând, se poate observa numărul extrem de redus de participanți. Conform ordonanțelor militare în vigoare, la orice adunare pot participa cel mult 8 persoane. În imagini pot fi numărați 8 invitați, plus primarul și fotograful care realizează instantaneele.


De asemenea, toți participanții la cununie poartă mănuși de protecție și mască pe față, cu excepția unei invitate. În plus, se poate observa distanța păstrată de participanții la eveniment.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri relaxarea măsurilor impuse din cauza coronavirusului, începând cu data de 15 mai. Șeful statului a precizat că se vor ridica restricțiile privind libertatea de mișcare individuală, însă vom fi obligați să purtăm măști tot anul. Pe de altă parte, șeful statului a anunțat că și după 15 mai vor rămâne în vigoare interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de orice fel.
Rămâne de văzut dacă aceste restricții vor viza și cununiile ori se referă doar la evenimente de genul concertelor, a adunărilor culturale ori a altor adunări publice.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes