VIDEO Importanța igienei orale după montarea implanturilor

Igiena orală trebuie realizată chiar și după montarea implanturilor dentare. Medicii atrag atenția că în lipsa unei rutine în ceea ce privește îngrijirea cavității orale poate genera infecții care pot afecta implanturile.

Deși mulți pacienți acordă mai puțină importanță igienei orale odată cu montarea implanturilor, în realitate ea trebuie realizată la fel ca atunci când aveau dinții naturali.

„Pacienții au, poate, impresia că atunci când își înlocuiesc dintele cu un implant, este ca și când totul s-a rezolvat. Trebuie să ne asigurăm că avem un mediu curat în care implantul rămâne în cavitatea bucală, pentru că altfel putem să generăm tot felul de infecții care să ducă la un eșec al implantului și apoi să ne gândim că implantul a eșuat. Și nu a fost vina lui, ci a igienei pe care am păstrat-o acasă care, poate, n-a fost cea mai corectă” susține dr. Cezara Grosu, medic specialist în stomatologie generală în cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu” parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Igiena implanturilor dentare trebuie asigurată încă de la primele zile ale montării lor. Iată ce recomandă specialiștii: „Trebuie să evităm să folosim pasta de dinți imediat post implantar, pentru că sunt niște plăgi deschise care pot fi iritate de prezența pastei de dinți, dar ulterior, după câteva zile putem s-o folosim în rutină. Să folosim apă de gură, dar fără alcool și fără clorhexidină și e ventual ceai de salvie care ajută la vindecare. După ce firele se scot, atunci putem să folosim dușul bucal ca să ne asigurăm că zona rămâne foarte curată și că îndepărtăm mecanic toate resturile alimentare” explică dr. Cezara Grosu.

După ce rănile s-au vindecat, medicii recomandă spălatul pe dinți de două ori pe zi, preț de 2, 3 minute, și folosirea aței dentare și a dușurilor bucale.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea