“În cazul criminalilor în serie s-au găsit modificări la nivelul creierului”, a declarat medicul primar psihiatru doctor Gabriela Costea, exclusiv, la Medika TV.

 “Există un factor genetic foarte important. La toţi infractorii sexuali, că vorbim de marii violatori, că sunt serial killer, s-au descoperit mai multe modificări la nivelul creierului. La toţi ucigaşii în afară de cei 1 la 1, s-au găsit nişte modificări, dar… asta nu înseamnă obligatoriu patologie. Asta e latura biologică ”, a declarat Gabriela Costea, medic primar, membru în Comisia de Medicină Legală de la Institutul Național de Medicină Legală.

Invitată în această seara în platoul MedikaTv,la emisiunea Medika Special, la ora 18 realizată de Doru Gheorghiade, cunoscutul specialist a făcut această declaraţie în contextul unei dezbateri care s-a axat pe subiectul cazului de la Caracal, crima care a îngrozit întreaga Românie.

Tema emisiunii a încercat să răspundă, din punct de vedere medical, la  întrebarea dacă se poate contura un profil psihologic al unui criminal în serie şi cum ar putea fi descoperit el de specialist, înainte de a comite alte infracţiuni.

Ți-ar putea plăcea

De interes