Încă un cadru medical răpus de COVID-19. Situație dramatică în Brăila, la spitalul județean

Încă un cadru medical a pierdut lupta împotriva noului coronavirus. Este vorba despre un asistent medical care lucra la secția radiologie a Spitalului Judeţean Brăila. El era internat de aproape 2 săptămâni la terapie intensivă, unde colegii săi au făcut tot ce au putut ca să-l salveze. Asistentul avea și comorbidităţi, care însă nu îi puneau viața în pericol, boli cu care putea să trăiască încă zeci de ani de acum înainte. Din păcate, virusul a fost mai puternic și în ciuda eforturilor medicilor, nu a putut fi salvat. Este primul cadru medical brăilean care moare din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

Anunțul trist a fost făcut de Sanitas Brăila, într-o postare pe Facebook.

Profund îndurerați regretăm trecerea la cele veșnice a colegului nostru, ISTRATE CORNELIU în vârstă de 51 de ani, răpus de virusul SARS-COV-2 la locul de muncă, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila.

Sindicatul Județean SANITAS BRĂILA aduce un PIOS OMAGIU ȘI VEȘNICĂ RECUNOȘTINȚĂ celui care a fost un excelent asistent medical la secția de radiologie și un membru activ de sindicat ce a militat mereu pentru respectarea drepturilor semenilor noștri, plătind cu viața pentru această nobilă profesie”,  se arată în postarea făcută pe Facebook de sindicatul Sanitas.

Pe de altă parte, situația din Spitalul Județean e îngrijorătoare, după ce 10 cadre medicale dintr-o secție cheie în lupta împotriva noului coronavirus au fost testați pozitiv. Este vorba despre un medic, cinci asistenți și patru infirmiere de la ATI. Activitatea secției nu a fost suspendată. S-a făcut dezinfecția, iar cele 10 cadre medicale pozitive au fost trimise în izolare sau, după caz, au fost internate.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes