Ingredientul natural pe care îl putem adăuga în cafea, pentru a elimina balonarea

Dacă vă confruntați cu balonarea și doriți să încercați câteva remedii naturale pentru a ușura senzația de disconfort, atunci trebuie să știți că scorțișoara este un ingredient ideal.

Senzația de balonare (distensie abdominală sau meteorism) este o condiție în care abdomenul superior se simte plin și tare și arată umflat (destins). Aceasta apare când există gaze în exces în stomac sau intestin și poate fi cauzată de unele alimente (cum ar fi legume crude) și băuturi carbogazoase.

Dacă v-a consultat deja medicul și balonarea nu ascunde o boală mai gravă, atunci tot ceea ce puteți face este să evitați alimentele care vă balonează și să încercați să eliminați simptomul, fie prin remedii naturale, fie prin medicamente.

Trista Best, dietetician de renume, susține că: „Unul dintre cele mai bune condimente antiinflamatoare de adăugat la cafea este scorțișoara. Aceasta conține antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației din organism”.

Mai mult, scorțișoara conține un compus numit cinamaldehidă, care oferă o dulceață naturală, ceea ce înseamnă că putem chiar renunța la zahărul din cafea.

„Fă sport în mod regulat pentru a-ți îmbunătăți digestia și pentru a ajuta la prevenirea balonării – exercițiile pot ajuta și atunci când te simți balonat. Mestecă cu gura închisă, pentru a evita înghițirea aerului. Bea multă apă. Mănâncă alimente bogate în fibre dacă ești constipat. Mănâncă porții mai mici și mai dese, în loc de porții mari și rare. Masează-ți stomacul de la dreapta la stânga pentru a elibera gazul”., susțin experții.

Sunt de evitat băuturile carbogazoase, alcoolul și cofeina, alimentele care provoacă gaze, cum ar fi lintea și varza, dar și alimentele procesate, zaharoase, picante sau grase.

Un jurnal alimentar poate fi, de asemenea, util pentru a ajuta la identificarea oricăror alimente care declanșează balonare.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea