ÎNGRIJORĂTOR! Marile spitale din București nu mai au locuri libere pentru copii

În contextul începerii unui nou an școlar, medicii se așteaptă la o explozie de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor. Chiar dacă aceștia nu fac forme grave de boală, ei trebuie să primească îngrijiri medicale într-un spital. Din păcate, cel puțin în București, marile spitale au locuri limitate pentru că au transformat secțiile de pediatrie în saloane unde sunt tratați adulții infectați cu SARS-CoV-2.

La Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, de exemplu, din cele 300 de locuri destinate secției pediatrie, mai sunt disponibile doar 30 în momentul de față. Unitatea medicală a decis să utilizeze paturile secției pentru tratarea adulților. „Este o soluție de compromis la care am apelat pentru că altfel nu puteam să facem față valului mare de pacienți adulți. Ne gândim la o soluție și atunci când cazurile de COVID-19 la copii vor crește”, a spus, la Medika TV, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

De altfel, situația de la “Balș” e similară și în alte spitale din țară, după cum a precizat și dr. Gilda Popescu, medic primar pneumolog în cadrul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta”, invitată în studioul „Medika Special, care a explicat că „spitalele de boli infecțioase nu mai au locuri suficiente pentru copii, în secțiile de pediatrie”.

Medicii atrag atenția încă o dată că singura cale de prevenire a infecției rămâne purtarea măștilor de protecție.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea