Inspectorii ISU arată dezastrul din spitale. Amenzi usturătoare și secții închise după primele controale

În urma tragediei de la Spitalul Județean Piatra Neamț, inspectoratele pentru situații de urgență au făcut o serie de controale în spitale. La Vaslui, de exemplu, secția ATI a Spitalului Județean de Urgență își suspendă activitatea din cauza neregulilor. Probleme sunt și la Oltenița, în județul Călărași.

Controlul efectuat de reprezentanții ISU Vaslui la Spitalul Județean de Urgență a durat 3 zile, timp în care au fost descoperite 14 neconformități majore, cele mai multe vizând probleme la rețeaua electrică a celor opt paturi ATI destinate bolnavilor de COVID-19. Astfel, pentru a nu pune în pericol viața bolnavilor, secția ATI și-a suspendat activitatea până la remedierea problemelor.

„Îmi pare rău, știu că măsura afectează pacienții, dar nu vrem să mai facem niciun fel de compromis. În ceea ce privește neconformitățile, acestea au fost și vor mai fi până când vom avea un spital nou”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, pentru ziarul on-line vremeanoua.ro.

Totodată inspectorii ISU au amendat unitatea medicală cu 10,000 de lei, iar managerul a primit o sancțiune de 3,000 de lei.

Spitalul suport COVID-19 din Oltenița nu poate asigura oxigen bolnavilor

Probleme sunt și în sudul țării, la Spitalul Municipal Oltenița, singurul spital suport COVID-19 din județul Călărași. Cea mai mare problemă o reprezintă lipsa circuitelor pentru oxigen, astfel încât unitatea medicală să poată asigura necesarul de oxigen pentru toți pacienții. Din această cauză, Spitalul Oltenița nu poate interna un număr mare de pacienți. „Nu putem să oferim oxigen pentru toți pacienții, de aceea internările pe care le facem sunt limitate. Cazurile care au nevoie de oxigen, dar pentru care nu sunt locuri sunt transferate”, susține dr. Claudiu Cocoșilă, managerul Spitalului Municipal Oltenița.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea