ÎNTÂLNIRE DIPLOMATICĂ LA BUCUREȘTI. Vecinii moldoveni ne cer ajutorul în lupta cu pandemia

Republica Moldova solicită sprijinul României în ceea ce privește achiziția Remdesivir, considerat cel mai eficient medicament împotriva noului coronavirus. De asemenea, autoritățile de la Chișinău le solicită celor de la București sprijinul și în privința achiziției vaccinului împotriva COVID-19.

Discuțiile cu privire la sprijinul pe care Republica Moldova l-a cerut României în privința sprijinului referitor la achiziția de Remdesivir și a vaccinului împotriva COVID-19 s-au purtat la București. Astfel, reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova s-au întâlnit cu omologii lor din România, împreună cu Raed Arafat, șeful DSU, și europarlamentarul Cristian Bușoi.

Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor anti-Covid-19, precum și a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecției cu coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților Agenției Medicamentului din Republica Moldova.

Sprijinul pe care Republica Moldova îl cere României vine în contextul în care președintele țării, Igor Dodon, a declarat recent că va combate pandemia de COVID-19 din țara sa cu vaccinul pe care Rusia a anunțat că l-a produs. Vaccinul rusesc, puternic contestat de lumea medicală din Occident, a fost respins de autoritățile Române, președintele Klaus Iohannis precizând că țara noastră nu va achiziționa acest produs.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea