Investigație în premieră la Timișoara, în cazul unui sugar testat pozitiv cu noul coronavirus (VIDEO)

Investigație imagistică în premieră la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara!

Specialiștii spitalului au realizat o investigație imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de 7 săptămâni. Acesta a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus și a fost internat în unitatea sanitară în urmă cu câteva zile. Întrucât exista pericolul unor complicații majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar.

Potrivit unui comunicat al unității sanitare, un medic radiolog a intrat în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare, în investigației fiind folosit un ecograf portabil.

Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, pneumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS CoV 2”, a declarat asis. univ. dr Diana Manolescu, medic primar radiolog, șefa secției radiologie și imagistică a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Unitatea medicală are trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigații imagistice de inaltă performanță, care se află în dotarea secțiilor de terapie intensivă, pneumologie și Boli Infecțioase.

Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă.”, a mai spus dr. Diana Manolescu despre micul pacient.

Potrivit reprezentanților spitalului, sugarul de 7 săptămâni este cel mai mic pacient cu infecție cu noul coronavirus investigat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara de la începutul pandemiei.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea