Japonia, presată să amâne Jocurile Olimpice

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo se conturează a fi o decizie iminentă pe măsură ce tot mai multe țări participante solicită acest lucru. O poziție radicală a fost anunțată de Canada, țară care a decis să nu trimită sportivi la competițiile olimpice, dacă nu se va lua decizia amânării.

Comitetul Olimpic Canadian și Comitetul Paralimpic Canadian au transmis solicitarea lor de amânare în același timp cu anunțul potrivit căruia niciun sportiv din această țară nu va participa la competiții în perioada iulie-august. Jocurile Olimpice sunt programate să aibă loc între 24 iulie și 9 august.

Zilele trecute, și președintele american, Donald Trump a cerut amânarea JO de la Tokyo. Între timp, chiar vicepreședintele Comitetului Olimpic, Kozo Tashima, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Autoritățile nipone au fost categorice în a-și afirma intenția de a menține pregătirile pentru organizarea JO. Totuși, duminică, Comitetul Internaţional Olimpic a dat un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie în acest sens, împreună cu toţi partenerii săi.

După toate aceste discuții, premierul japonez a admis, pentru prima oară în ultima vreme, că s-ar putea lua decizia amânării. Această măsură ar putea deveni inevitabilă” dacă pandemia de coronavirus va face imposibilă organizarea competiţiei în condiţii sigure, a recunoscut luni, pentru prima oară, premierul japonez Shinzo Abe, citat de AFP.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea