Joaca de-a slăbitul și impactul direct asupra sănătății pielii. Medic: „Este bine să păstrăm o greutate constantă a corpului”

Așa-zisul efect „yo-yo” asupra greutății corporale, în urma căruia o persoană poate slăbi sau se poate îngrășa imediat, are urmări neplăcute asupra pielii. De aceea, medicii ne recomandă să fim atenți în ceea ce privește controlul greutății. 

Persoanele care au tendința să slăbească apoi să acumuleze din nou kilograme trebuie să știe că-și dau peste cap atât metabolismul, cât și sănătatea pielii. „Ideal ar fi să avem o greutate constantă a corpului, este necesar pentru sănătatea pielii. Pielea este ca un elastic. Se întinde atunci când avem kilograme în plus, revine la forma inițială atunci când slăbim. Tot acest proces afectează sănătatea pielii, de aceea este bine să avem mereu o greutate constantă. O greutate care să nu ne afecteze sănătatea” a explicat dr. Dana Miricioiu, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, la Medika TV. 

Termenul de greutate constantă nu se referă la mai multe kilograme în plus. Efectul grăsimii în organism poate fi dăunător pentru sănătate. „Kilogramele în plus întrețin o stare de inflamație cronică, se declanșează rezistența la insulină. Atunci apare grăsimea depozitată pe tot corpul și odată cu ea și aspectul inestetic. Ne dorim să scăpăm de ea, dar este foarte dificil” a mai spus dr. Dana Miricioiu, la Medika TV. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea