JOIA NEAGRĂ – CELE MAI MULTE CAZURI DE COVID DIN ULTIMELE DOUĂ LUNI! 460 de noi îmbolnăviri în România, record din aprilie până în prezent. Ce spune ministrul Sănătății

Evoluție îngrijorătoare a epidemiei în România, unde autoritățile au raportat cea mai mare creștere din ultimele două luni. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, joi, 25 iunie au fost raportate 460 de noi infecții cu coronavirus. O cifră atât de mare nu a mai fost înregistrată din aprilie, când au fost trei zile critice, cu 468, 491 și 523 de cazuri. Este, practic, al patrulea cel mai mare număr de îmbolnăviri raportate în 24 de ore de la începutul pandemiei.

O explicație a numărului de cazuri ar putea veni și din faptul că la nivel național s-ar făcut mai multe teste decât de obicei. În ultimele 24 de ore, au fost realizate 12.555 de teste.

Cu noile cazuri, România trece de un nou prag psihologic, depășind 25 de mii de îmbolnăviri.

Până la această oră, potrivit GCS, 25.286 de români au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Dintre aceștia, 17.906 s-au vindecat.

Și bilanțul deceselor a crescut în ultimele 24 de ore, ajungând la 1565 de persoane decedate.

“Au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane de peste 80 de ani”,  se arată în raportul zilnic al Grupului de Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, speră totuși într-o scădere a numărului de cazuri în perioada următoare, astfel încât de la 1 iulie să fie posibile noi măsuri de relaxare. Ministrul nu a exclus însă impunerea unor restricții locale, în funcție de evoluția epidemiologică.

”Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac în continuare apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică. Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare, eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile în particular, fiecare locaţie este evaluată particular, dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a declarat Nelu Tătaru la Târgu Jiu, unde a vizitat Spitalul Județean.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes