Jumătate din medicii unui spital din România amenință cu demisiile

Peste 50 de medici de la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani, adică mai bine de jumătate dintre specialiștii angajați ai unității sanitare, amenință cu demisiile după ce Ministerul Sănătății a desemnat trei noi membri în Consiliul de Administrație.

Prin ordin de ministru, în luna ianuarie au fost numiți ca reprezentanți ai M.S. în C.A.-ul spitalului din Focșani trei membri ai PNL Vrancea. Cei trei dețin majoritatea, Consiliul de Administrație mai având un singur membru, respectiv președintele, ales în decembrie 2019, în persoana unui membru al PSD Vrancea, care este reprezentant al Consiliului Județean în C.A. Noua majoritate a ales un nou președinte, la ultima ședință de C.A., la care nu au participat decât cei trei, fără ca secretariatul să fie asigurat și fără ca invitații permanență să fie prezenți, respectiv managerul spitalului, reprezentanții Colegiului Medicilor și cei ai SANITAS.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani îi contestă pe noii reprezentanți ai Ministerului Sănătății în C.A. și a atacat în contencios administrativ ordinul de ministru prin care au fost numiți aceștia.

Medicii angajați ai unității sanitare i-au scris o scrisoare deschisă ( galerie FOTO) ministrului Sănătății, căruia îi cer revocarea ordinului respectiv, în caz contrar aceștia fiind dispuși să-și prezinte demisiile.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes