Klaus Iohannis, despre Crăciun: “Restricțiile sunt obligatorii. Cine nu le respectă, va avea surpriza să fie amendat”

Preşedintele Klaus Iohannis mers astăzi la Institutul Cantacuzino, unde a inspectat frigiderele în care vor fi ținute vaccinurile de la Pfizer ce urmează să ajungă în România. Șeful statului a putut constata că totul este bine organizat, astfel încât campania de imunizare împotriva COVID-19 să decurgă în cele mai bune condiții.

La finalul vizitei, președintele Iohannis a vorbit despre faptul că mobilizarea populației și vaccinarea reprezintă soluția pentru a scăpa de pandemie, iar în acest context a adus în discuție și perioada care urmează. Klaus Iohannis a subliniat necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară în perioada sărbătorilor, menționând că încălcarea acestora va fi sancționată.

 „Multă lume e interesată ce va fi de Crăciun şi de Anul Nou. Restricţiile rămân în vigoare şi de Crăciun şi de Anul Nou, însă aceste restricţii nu sunt facultative, sunt obligatorii. E important ca fiecare român să respecte aceste restricţii pentru a nu ajunge copilul sau părintele lui în spital Există dispozitive suplimentare organizate de MAI, iar pentru cei care nu înţeleg vorba bună, vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile nu sunt aşa doar ca să fie, ci respectarea lor e obligatorie. Cred că majoritatea românilor înţeleg aceste restricţii, rostul măştii, a distanţării. Toate sunt pentru a ne proteja de această boală. Aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem mii de persoane zilnic care s-au infectat, însă numărul nu mai este în creştere de la o zi la alta, cum a fost în noiembrie. Nu e momentul de relaxare. Până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea