La castelul lui Dracula, înțepături cu acele, nu cu colții. Vaccinarea de la Castelul Bran, în presa internațională

sursa foto: BBC

“Vizitatorii castelului lui Dracula sunt înțepați cu ace mai degrabă decât cu colți, după ce un centru de vaccinare Covid-19 a fost înființat la castelul transilvan”, spune BBC într-un reportaj care a făcut înconjurul planetei.

Decizia autorităților de a deschide un centru de vaccinare la Castelul Bran, care să funcționeze în fiecare week-end timp de o lună, a fost bine primită de turiști și a fost reflectată în presa internațională. Asta pentru că în lume Castelul Bran este celebru ca fiind castelul lui Dracula. Iar responsabilii campaniei au profitat din plin de imaginea cunoscutului personaj.

Castelul Bran speră că inițiativa sa unică va contribui la creșterea numărului de vaccinări. În fiecare sfârșit de săptămână din mai, oricine se poate prezenta fără o programare pentru a se vaccina. De asemenea, persoanele vaccinate pot vizita gratuit expoziția cu 52 de instrumente medievale de tortură.

“Ideea  a fost să arătăm cum erau oamenii înțepați (trași în țeapă – N.R.) în Europa în urmă cu 500-600”, a declarat directorul de marketing al Castelului Bran, Alexandru Priscu, pentru Reuters.

BBC mai notează că ideea deschiderii unui centru de vaccinare la Castelul Bran ar putea fi benefică nu doar pentru campania de imunizare, ci și pentru turism, care a avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea