Legatura dintre tastatul al calculator și nivelul de stres

Un studiu realizat recent evidențiază faptul că între nivelul de stres pe care organismul nostru îl resimte și utilizarea tastaturii computerului sau laptopului există o strânsă legătură.

Cercetarea a fost realizată de către specialiștii Institutului Federal Elvețian de Tehnologie din Zurich prin utilizarea unor noi seturi de date necesare identificării nivelului de stres la locul de muncă, pornind de la oamenii care folosesc doar tastatura și mouse-ul.

„Considerăm că felul în care oamenii folosesc tastatura și mouse-ul poate arăta nivelul de stres al utilizatorului” a declarat cercetătorul Mara Nagelin, unul dintre autorii acestui studiu.

Concluziile studiului au fost stabilite după ce nivelul de stres a 90 de persoane a fost testat într-un laborator special. Cercetătorii au studiat comportamentul subiecților în timp ce aceștia utilizau tastatura și mouse-ul. Unii dintre participanții la studiu au fost lăsați să lucreze în liniște, în timp ce altora, în timp ce erau la calculator, le-au fost atribuite sarcini suplimentare.

Au analizat fiecare gest

Cercetătorii au putut astfel afla că persoanele stresate tastează și mișcă mouse-ul într-un mod cu totul diferit față de cele relaxate. „Ne-am dat seama că persoanele stresate mișcă cursorul mouse-ul mai des și tastează nervos” a mai spus autorul studiului.

Mai mult, persoanele care se simt stresate la birou fac mult mai multe greșeli atunci când tastează și au tendința de a scris cu multe pauze scurte.

SURSA

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes