Lichidul-minune care hidratează corpul mai bine decât apa. Oricine l-a băut măcar o dată

Se spune că apa este cea mai eficientă atunci când vorbim despre hidratarea organismului. Experții Universității St. Andrews din Scoția oferă indicii despre un lichid banal, al cărui nivel de hidratare este superior apei. Totuși consumul regulat de apă ne ajută să întreținem buna funcționare a organelor interne.

În cadrul unui studiu, oamenii de știință recunosc faptul că apa, plată sau minerală, ajută la hidratarea organismului eficient. Însă, băuturile cu puțin zahăr, grăsimi sau proteine sunt mult mai eficiente în ceea ce privește hidratarea.

Autorul studiului, profesorul Ronald Maughan, din cadrul Facultății de Medicină a Universității St. Andrews, susține că principalul motiv este generat de modul în care corpul nostru răspunde la băuturi. Principalul factor este volumul lichidelor: cu cât consumăm mai multe lichide, cu atât sunt eliberate mai repede în stomac, ajungând în sânge.

De asemenea, compoziția nutritivă a băuturilor le pot face mai eficiente în ceea ce privește hidratarea. Astfel, studiul a scos la iveală faptul că laptele este mult mai hidratat decât apa datorită substanțelor nutritive din compoziția sa. Este vorba despre lactoză, proteine și grăsimi ce contribuie la încetinirea procesului de absorbție a lichidului din stomac și menținerea hidratării pe o perioadă mai mare.

Apa, aliatul rinichilor și pielii

Totuși, apa este elementul vital de care organismul are nevoie pentru a funcționa. Organe precum rinichii sau ficatul depind de aportul de apă din organism pentru a-și putea îndeplini funcțiile în mod corespunzător.

Mai mult, apa joacă un rol important în ceea ce privește elasticitatea pielii și ajută la eliberarea toxinelor din organism. Specialiștii în cosmetică sunt de părere că apa reprezintă cea mai ieftină cremă hidratantă.

SURSA

 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea