Lista alimentelor de evitat, pe care le găsim în supermarketuri. Sfaturile medicului Mihaela Bilic

Supermarketurile oferă o gamă variată de produse alimentare. Nu toate sunt însă bune pentru sănătate. Într-o postare pe rețelele de socializare, medicul Mihaela Bilic explică ce tipuri de produse alimentare trebuie cumpărate de pe rafturile marilor magazine, astfel încât să nu ne punem sănătatea în pericol.

Atunci când mergeți la cumpărături, în supermarketuri, trebuie să fiți foarte atenți cu privire la produsele alimentare pe care le puteți cumpăra. În caz contrar, sănătatea ar putea avea de suferit. Deși produsele sunt așezate astfel încât să fie atrăgătoare, în spatele ambalajelor se poate ascunde un adevărat pericol pentru sănătate. Medicul Mihaela Bilic explică ce nu trebuie să cumpărăm niciodată din supermarket, atunci când vine vorba despre alimente.

Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin ingrediente necunoscute, ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie, ingrediente al căror număr depășește cifra 5, sirop de glucoză-fructoză, grăsime de cocos și/sau de palmier. În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii” explică Mihaela Bilic.

Totodată, o atenție deosebită trebuie acordată și „produselor al căror termen de valabilitate depășește 3 luni, produselor promovate ca având extra-avantaje, ca de exemplu margarina care scade colesterolul, brânzeturile light sau dulciuri fără adaos de zahăr” mai spune Mihaela Bilic.

Veți fi în siguranță, dacă veți alege acele produse care au preț redus, o perioadă scurtă în ceea ce privește termenul de valabilitate sau ambalaje mai puțin atrăgătoare. „Pe de altă parte, nu trebuie să vă feriți de alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului, mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket sau de produsele cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente” a mai spus Mihaela Bilic.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes