Maraton Medika TV – Inovație în estetică. Momentul potrivit pentru consultul dermatologic

Pielea este cel mai mare organ al corpului, iar întreținerea ei trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Medicul dermatolog este cel care poate identifica problemele pe care pielea noastră le poate avea. Există însă anumite momente din an în care pacienții apelează la acești medici cu precădere.

Apropierea vacanțelor sau sfârșitul lor sunt perioadele din an în care oamenii vin la controale dermatologice.

„Sunt însă anumite momente în an când prezentările la dermatolog sunt mai frecvente. Una este începutul verii, iar cealaltă este toamna, când vacanța se termină și toată lumea se întoarce acasă. Prin diverse autoexaminări descoperă anumite leziuni” a declarat dr. Cătălin Manole, lector universitar, medic primar dermato-venerologie, Doctor în Medicină, Rețeaua de Sănătate Regina Maria.

Specialiștii recomandă să evităm autodiagnosticarea și automedicația, dacă pe piele apar anumite leziuni.

„Primul sfat este să ne domolim în a ne autodiagnostica de unii siguri. Am avut cazuri de pacienți care vin cu un set de potențiale boli pentru anumite leziuni pe piele pe care le au și oferă mai multe alternative, de ei găsite pe diverse site-uri, despre potențiale tratamente. Sunt de principiu că te adresezi medicului dermatolog atunci când suspicionezi ceva leziuni la nivelul pielii. Este bine să ceri un sfat avizat medicului specialist dermatolog” a precizat dr. Cătălin Manole.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea