Maraton Medika TV – Sănătatea dentară în România. Cum trebuie întreținute implanturile dentare?

Implantul dentar reprezintă o soluție eficientă pentru pacienții care-și pierd dinții în urma extracțiilor dentare. Ideal ar fi să nu ajungem într-o astfel de situație, însă medicii stomatologi susțin faptul că aceste implanturi se întrețin foarte ușor, iar metodele utilizate pentru asigurarea igienei sunt similare cu cele folosite în cazul dinților naturali.

Igiena implanturilor dentare nu este greu de realizat și se bazează pe aceleași principii pe care le folosim în cazul dinților naturali, spun specialiștii în sănătate orală.

„Este vorba despre aceleași 4, 6 luni la care trebuie să vină la control, igiena efectuată acasă de către pacienți. Folosim periuța electrică sau cea clasică. Putem folosi un duș oral sau periuțele interdentare. Nu este diferență atât de mare, dar din momentul în care pacientul intră în tratament altfel conștientizează și aplică aceste lucruri„ a explicat la Maratonul Medika TV, dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară, în cadrul Regina Maria Dental Clinics.

Intervenție fără durere

Mulți pacienți refuză montarea implanturilor dentare, chiar dacă situația o impune, din cauza faptului că se tem de durere. Stomatologia modernă se bazează însă pe intervenții nedureroase, tocmai pentru a spori pacienților încrederea în intervențiile realizate de medicii stomatologi.

„Lucrăm atât cu anestezie locală, în majoritatea intervențiilor pe care le realizăm, iar în majoritatea intervențiilor chirurgicale pacienții beneficiază și de o sedare intravenoasă. Astfel încât medicul anestezist, încă din momentul intraoperator, îi asigură un confort, o relaxare foarte mare, iar post operator, toate acele celebre dureri, umflături, sunt mult șterse, mult diminuate sau chiar dispar cu totul” a mai spus dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară, în cadrul Regina Maria Dental Clinics.

Totodată, montarea implanturilor dentare este recomandată pacienților de peste 18 ani. Pentru a preveni o astfel de intervenție, medicii recomandă efectuarea periodică a controalelor stomatologice de două ori pe an.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea