Maraton Medika TV – Sănătatea dentară în România. Dr. Mihaela Măgureanu, Clinica EXCEDENT: „Lipsa igienei orale poate afecta organismul”

Între sănătatea orală și cea a întregului organism există o strânsă legătură. Dacă dinții suferă și buna funcționare a celor mai importante organe ale corpului poate fi afectată. De aceea este important să mergem regulat la controale medicale stomatologice pentru a evita alte probleme de sănătate.

Singura televiziune medicală din România, Medika TV, a organizat o dezbatere live dedicată sănătății orale a românilor. Denumită Maraton Medika TV – Sănătatea dentară în România dezbaterea televizată, desfășurată pe parcursul a trei ore, a avut ca invitați specialiști din domeniul stomatologiei. Printre aceștia s-a numărat și dr. Mihaela Măgureanu, medic primar stomatologie generală în cadrul clinicii EXCEDENT din Capitală. În intervenția sa, dr. Mihaela Măgureanu a vorbit despre legătura dintre sănătatea orală și a întregului organism.

Problemele dentare pot da naștere și altor probleme în organism, inima, stomacul sau plămânii putând avea de suferit.

„Sănătatea dentară este foarte importantă pentru întregul organism, pentru că implicațiile ei sunt foarte extinse. Cele mai frecvente sunt implicațiile cardiace. O gură care nu este curată, o gură care nu este igienizată, care prezintă dinți lipsă și distrucții carioase masive, pot constitui factori agravanți pentru bolile cardiace, pentru bolile digestive, pentru bolile pulmonare” a explicat dr. Mihaela Măgureanu, în cadrul Maratonului Medika TV dedicat sănătății orale.

Statistici îngrijorătoare

De asemenea, dr. Mihaela Măgureanu a vorbit și despre cel mai recent studiu dedicat sănătății orale a românilor, realizat la nivel național de Colegiul Medicilor Stomatologi din România. Potrivit datelor statistice, peste 70% dintre români au carii dentare, în timp ce 25% dintre cetățeni aleg să-și înlocuiască dinții lipsă cu ajutorul implanturilor dentare.

„Microbii care se află la nivelul gurii sunt disipați în întregul organism, atât pe cale sangvină, circulatorie, cât și prin aspirație, la nivel pulmonar și digestiv. Studiul făcut de Colegiul Medicilor Stomatologi din România arată din păcate că stăm foarte prost în ceea ce privește accesul la servicii stomatologice. Peste 70% din români  au carii dentare, 73% au un dinte lipsă și dintre aceștia doar 25% aleg să-l înlocuiască. Adolescenții preferă să ia medicamente decât să vină la doctor, 39% dintre români nu fac diferența dintre lipsa igienei dentare și lipsa controalelor periodice și afecțiunile pe care le au. Și toate acestea înseamnă costuri foarte mari atât pentru sănătatea dentară a pacienților” a mai spus dr. Mihaela Măgureanu.

Cu o experiență profesională de peste 25 de ani, dr. Mihaela Măgureanu, medic primar stomatologie generală, este fondatoare a Clinicii EXCEDENT, una dintre clinicile dentare ai cărei specialiști sunt preocupați de sănătatea orală a fiecărui pacient, transformând actul medical într-o prioritate.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea