Maraton Medika TV – Sănătatea Digestiei. Rolul fibrelor în buna funcționare a stomacului

Doar 30 de grame de fibre pe zi sunt suficiente pentru a menține sănătatea sistemului digestiv. Există o listă lungă de produse alimentare care conțin fibre și care pot fi foarte ușor de procurat.

„Noi ar trebui să mâncăm 30 de grame de fibre pe zi. Dar din păcate foarte greu ajungem să facem asta. Fibre înseamnă tot ce creşte pe pământ, legume, leguminoasele, care sunt fasole, năut, linte, supe creme, humus, orice mazăre, fasole neagră, nuci şi seminţe, mixuri crude şi nesărate, cereale integrale, quinoa, tot ce înseamnă fructe. Atenţie, fructele şi ele conţin zahăr. Le putem mânca ca desert, la finalul mesei” a explicat dr. Roxana Voica, medic specialist gastroenterologie și medic primar boli infecțioase în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Și pentru că alimentul de bază al românilor este pâinea, specialiștii au explicat și ce fel de pâine putem să consumăm.

„ Cea mai bună pâine ar fi pâinea cu maia. Pâinea făcută în brutării cu maia, pentru că cealaltă, ar trebui să aibă un timp foarte mic de expirare, pâine din supermarketuri cu maia care are un termen de valabilitate crescut, e clar că are adaos. Corect ar fi o pâine din cereale integrale cu maia, fără atât de mulţi aditivi” a mai spus dr. Roxana Voica, la Maratonul Medika TV.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea