MARATONUL VACCINĂRII LA TIMIȘOARA. Peste 4000 de oameni s-au vaccinat, în anumite intervale s-a stat la coadă

Maratonul Vaccinării, acțiune organizată în premieră, la Timișioara, la inițiativa profesorului Dorel Săndesc, șef al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Societății Române de ATI, a avut o amploare neașteptată. Până duminică-dimineața, peste 4000 de persoane se imunizaseră.

Acțiunea are loc, timp de trei zile, începând de vineri, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Sunt disponibile 30 de fluxuri de vaccinare, serul folosit este cel de la Pfizer, iar medicii, asistentele și restul celor implicați sunt prezenți pe bază de voluntariat.

Centrul de vaccinare a rămas deschis vineri și sâmbătă noaptea. În anumite momente, în cursul zilelor de vineri și sâmbătă, s-au format și cozi. Ritmul de vaccinare a depășit așteptările. Printre cei care s-au vaccinat în timpul maratonului s-au aflat și deținuți de la Penitenciarul Timișoara.

Oricine se poate vaccina, fără programare, doar pe baza buletinului de identitate, la Maratonul Vaccinării de la Timișoara. Imunizarea este posibilă și în cazul tinerilor care au peste 16 ani, dar având un accord scris al părinilor.

Rapelul se va face peste trei săptămâni, la un centru temporar care se va deschide într-o sală aflată peste drum de locul în care are loc, acum, vaccinarea,

”În premieră, am obţinut aprobarea ca vaccinarea să se facă cu buletinul, pe loc, fără programare pe platformă. (…). Sunt peste 500 de voluntari care au făcut această acţiune şi sperăm cu aceasta să ne apropiem de limanul normalităţii şi al libertăţii” a declarat pentru Agerpres prof dr. Dorel Săndesc. Printre cei care s-au vaccinat și au încurajat publicul să procedeze la fel s-au aflat membrii trupei Cargo, caricaturistul Ștefan Popa Popa s, dar și interpreta de muzică populară Sandra Izbașa.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea