Marea Britanie atinge, azi, imunitatea colectivă. Vaccinare în ritm alert pentru a scăpa de pandemie

Marea Britanie ar urma să devină, de astăzi, prima țară europeană care atinge imunitatea de grup. Cel puțin așa arată toate datele și ritmul în care se derulează campania de vaccinare anti-COVID.

Potrivit unei simulări realizată de University College London, Marea Britanie ar trebui să treacă astăzi pragul critic, în care proporția persoanelor care au protecție împotriva virusului prin vaccinare sau prin imunizare dobândită post-infecție. Pragul stabilit este de 73,4%.

Este ca o reacție în lanț. Dacă eliminăm posibilitatea ca virusul să se răspândească de la o persoană la mai multe persoane, atunci acesta va dispărea“, a declarat profesorul Karl Friston de la UCL, citat de Sky News.

Totuși, specialistul avertizează că britanicii nu trebuie să renunțe la vaccinare.

“Dacă vom renunța, acel prag va crește din nou și ne vom găsi sub prag și epidemia va exploda din nou. Aceasta este doar o piatră de hotar. Este o etapă frumoasă care reflectă faptul că lucrurile merg așa cum a fost planificat”, a mai spus profesorul londonez.

Potrivit celor mai recente date oficiale, numărul britanicilor care au primit cel puțin o doză de vaccin a depășit azi 32 de milioane de persoane, dintre acestea peste 5 milioane de persoane având și rapelul.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea