Marțea neagră! Ziua cu cele mai multe decese din România. Peste 100 de oameni infectați cu noul coronavirus au murit de ieri până azi. Printre victime sunt și cadre medicale

România e în doliu, astăzi, în ziua în care înregistrează cele mai multe decese provocate de noul coronavirus de la începutul pandemiei. Nu mai puțin de 104 oameni au pierdut lupta cu virusul de ieri până astăzi, mulți dintre ei tineri și în putere, fără boli. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 56 de bărbați și 48 de femei din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și municipiul București au murit în ultimele 24 de ore.

Din totalul deceselor, 5 au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 10 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 30 decese la categoria de peste 80 de ani.

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Potrivit unor informații venite din teritoriu, care nu se regăsesc în bilanțul zilnic transmis de autorități, printre ultimele victime ale coronavirusului se numără nu mai puțin de 3 cadre medicale. Este vorba despre o asistentă de 48 de ani de la Spitalul Județean Slatina, o asistentă de aceeași vârstă de la Serviciul Județean de Ambulanță Arad și o asistentă de 47 de ani de la Spitalul Orășenesc Balș. Victimă a virusului a căzut și un pompier de 46 de ani din județul Vâlcea.

Iar numărul bolnavilor care se află pe marginea prăpastiei este în continuare foarte mare. Potrivit informațiilor oficiale, numărul pacienților internați la terapie intensivă este de 824, în spitalele din țară fiind internați în total 10.758 de bolnavi.

În ceea ce privește noile îmbolnăviri, de ieri până azi au fost raportate 4.724 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București – 623, Cluj – 264, Timiș – 225, Iași – 201 și Brașov – 190.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.084 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Noile cazuri, precum și reconfirmările, vin după ce în România s-au făcut în ultimele 24 de ore un număr de 28.876 de teste, din care 18.498 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.378 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 2.952 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până astăzi.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea