Mărturii cutremurătoare ale mamei tinerei mămici moarte la Brăila

Mărturii cutremurătoare, la Medika TV, ale mamei tinerei de 19 ani din Brăila care a murit la trei săptămâni după ce a născut din cauza unei septicemii. Femeia îndurerată a refăcut firul ultimelor zeci de ore din viața fiicei sale, în așteptarea unui răspuns din partea instituțiilor care au demarat anchete după tragedie.

Adriana Păduraru a relatat în emisiunea Medika Special de miercuri seară de la Medika TV, moderată de jurnalistul Doru Gheorghiade, pas cu pas ultimele zile din viața fiicei sale. Totul în speranța că autoritățile care au demarat anchete peste anchete după moartea fetei își vor face treaba și vor face dreptate. Femeia a relatat că fiica sa de 19 ani nu a fost niciodată bolnavă. Sarcina a decurs normal, fiind supravegheată timp de 7 luni de medicii din Spania. Revenită acasă, Ana Maria a născut natural la maternitatea din Brăila. Și aici totul a decurs normal. La trei săptămâni după ce a născut, tânăra de 19 ani a început să acuze o stare de rău. A fost primul moment în care a fost dusă la spital unde i-a fost stabilit diagnosticul de discopatie lombară. Tratată cu antiinflamatoare de discopatie lombară, dar moartă de septicemia, spune mama fetei care adaugă că acesta a fost începutul unui șir lung de erori medicale

“Un lanţ de erori medicale”

“Ceea ce s-a întâmplat cu fata mea a fost un lanţ de erori medicale ceea ce a reieşit de la raportul medico-legal. Cauza decesului, conform IML, este că s-au găsit resturi de placentă lipite de uter care au necrozat uterul. Rău a început să se simtă după 20 de zile. Prima dată fata mea a chemat Ambulanţa, a fost la UPU, vineri dimineaţă la 3 noaptea şi a stat pînă la ora 8, după care a trimis-o la spitalul 3 pentru că ea acuza o durere de picioare cu tot cu şold pînă nu s-a putut deplasa. I-au pus diagnosticul de discopatie lombară. I s-au dat antiinflamatoare şi a plecat acasă.”

Tânăra a fost trimisă acasă, dar starea ei s a agravat de la o oră la alta. Rudele au chemat salvarea, salvare în care un moment năucitor s-a petrecut, spune mama fetei. Personalul de pe ambulanță i-ar fi spus tinerei care abia putea respira de durere să nu se mai alinte, pentru că dacă va continua să se vaite o vor duce la psihiatrie:

“După câteva ore, spre seară, i s-a făcut din nou rău. O mai durea piciorul dar mai puţin, dar a început să aibă dureri de mâini foarte mari. Iar spre dimineaţă a fost şi mai rău pentru că o durea tot corpul. Nu o puteam atinge, însă nu avea febră. Acuza, deci dureri foarte mari. Am chemat Ambulanţa din nou, am dus-o iarăşi la UPU, doamna de pe Ambulanţă a zis că se alintă. Şi că este, pobabil, o depresie pentru că este lăuză şi să nu se mai vaite atâta că s-ar putea s-o ducă la psihiatrie. Ceva de genul ăsta. Apoi a dus-o la UPU din nou, unde starea i s-a agravat. Avea tensiune 9 cu 6. Nu ştiam ce are, au dus-o la resuscitare”.

Șirul lung de erori medicale a continuat, spune la Medika TV, mama tinerei. Medicii nu și ar fi dat seama nici un moment că tânăra are infecție severă în corp cauzată de un rest de placentă, rămas după naștere

“Au sunat la Bucureşti şi-au spus că nu pot s-o primească pentru că nu au locuri la Terapie Intensivă în cele două spitale de Boli Infecţioase din Bucureşti. Şi oricum ce-i face la Bucureşti îi face şi aici. I-au pus un diagnostic de meningită, i s-a administrat antibiotic specific bolii respective, a fost transferată la Terapie Intensivă dar în câteva minute a devenit inconştientă. A fost intubată şi ventilată dar până dimineaţă a decedat. Am cerut explicaţii la IML şi doamna director de acolo mi-a explicat ce-a găsit: Resturi de placentă şi de acolo a plecat infecţia în corp care i-a produs cheaguri de sânge care i-a blocat circulaţia la plămâni. De aici a survenit decesul. Restul datelor vor veni într-un raport care va fi gata în luna decembrie deoarece mai sunt experitze de făcut.”

Se aşteaptă rezultatele anchetelor

Părinții fetei care a murit la trei săptămâni de la naștere așteaptă acum rezultatele anchetelor și cer să se facă dreptate pentru fiica lor și pentru nepoțica ce va crește fără mamă. Anchete sunt derulate de Poliție, de conducerea Spitalului Județean la maternitatea din Brăila și de Ministerul Sănătății.

De asemenea, Colegiul Medicilor Brăila a a declanșat o anchetă disciplinară la Spitalul Judeţean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a murit din cauza septicemiei la o lună după ce a născut. Președintele Colegiului Medicilor din România Gheorghe Borcean, cu o declaratie la Medika TV.

Moartea tinerei de 19 ani de la Brăila a stârnit un val de indignare la nivelul întregii țări și de revoltă din partea celor care au cunoscut-o pe Ana Maria. După moartea tinerei mămici, o ambulanţă care transporta doi pacienţi la spital a fost atacată cu pietre de mai multe persoane revoltate de cazul tinerei de 19 ani, care a decedat la o lună după ce a născut, pentru că ar fi făcut septicemie din cauza unui rest de placentă uitat în uter după naştere.

În fața acestei situații, președintele Colegiului Medicilor și ministrul Sănătății au făcut apel la calm, cerând timp pentru a putea fi finalizate anchetele.

Emisiunea integrala poate fi urmarita aici:

https://www.facebook.com/MedikaTVChannel/videos/836674936734628/

Ți-ar putea plăcea