Mesajul polițistului de frontieră din Iași, infectat cu COVID 19: ”Mă aflu izolat într-o boxă de 2X2. Nu pot sta acasă. Voi ce scuză aveți?”

Un bărbat de 38 de ani din Iași, polițist de frontieră, confirmat cu coronavirus după ce a revenit din Varșovia, dezvăluie ce i se întâmplă după ce a primit vestea că este infectat, dar mai ales, are un mesaj ferm către români, pentru a putea ieși învingători din lupta cu temutul virus. Asta după ce autoritățile din Iași au anunțat că înainte de a fi diagnosticat, bărbatul ar fi îngreunat ancheta epidemiologică și nu ar fi spus locurile prin care a trecut.

Răzvan Milea este cel de-al 32-lea român confirmat cu COVID 19. A primit vestea că este bolnav când se afla în autoizolare, la o săptămână de la revenirea din Varșovia. Bărbatul de 38 de ani, polițist de frontieră, dezvăluie pe facebook că este momentul ca românii să dea dovadă de solidaritate, de empatie, dar mai presus de orice, esențial este să rămânem acasă.

”Dau astăzi, la fix o săptămână de când a început toată nebunia asta, proba de curaj a vieții mele de până acum. Da, #eusunt32. Am fost confirmat pozitiv cu CoVid-19, miercuri, pe 11 martie, la o săptămână după ce m-am întors din Varșovia, dintr-un ghinion teribil și pentru că așa a vrut Dumnezeu. (..)Singurul lucru pe care vă rog, pe voi toți care citiți aceste rânduri, este să gândiți. Să gândiți, să dați dovadă de solidaritate, de toleranță, de empatie și de înțelegere pentru toți semenii noștri. Lucrul cel mai greu suportabil, pe lângă virusul în sine, necunoscut pentru mulți, și ce poate aduce cu el, este izolarea. Mă aflu internat într-o boxă de 2×2, izolat de tot ce înseamnă viață, aer, apă curentă, familie, prieteni, oameni, natură, igienă minimă, doar cu un telefon. Prin intermediul lui VĂ ROG DIN SUFLET, să stați acasă ! ”.

Nu e vacanță, mai spune ieșeanul care adaugă că e momentul, mai mult ca oricând, să respectăm măsurile dictate de autorități: ” Pe voi, toți, vă rog, STAȚI ACASĂ ! Ascultați și urmați regulile impuse în aceste momente dificile, pentru că sunt în sprijinul nostru, al tuturor. Nu e vacanță; este o perioadă de stat în casă, lângă familie, cu gândul că trecem printr-un moment greu. Haideți să sprijinim autoritățile și sistemul medical și să #stamacasa pentru 14 zile. Eu nu mai pot să fac asta, deși mi-aș dori din tot sufletul, dar voi, cei sănătoși, ce scuză plauzibilă aveți ?”,

Pe de altă parte, bărbatul izolat după ce a fost confirmat cu coronavirus spune că tratează boala cu  cu pozitivitate, cu tratament și  cu un psihic puternic: ” Zâmbetul n-o să mi-l învingă nici măcar virusul ăsta infect. Fiți mai buni…nu doare…”.

Pe de altă parte, autoritățile din Iași susțin că bărbatul ar fi îngreunat ancheta epidemiologică și nu ar fi spus de la început locurile prin care a trecut până să fie confirmată boala. Aceleași autorități au anunțat că vor depune o plângere penală împotriva pacientului. Pe de altă parte, cel vizat susține că a colaborat cu autoritățile.

Bărbatul de 38 de ani lucrează de 15 ani în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. Pe 5 martie a participat la Varșovia la un examen, pentru a fi admis în Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră. Acolo, a susținut un interviu de 40 de minute cu o colegă din Spania, care făcea parte din comisie. La câteva zile după ce s-a întors acasă, a aflat că unul dintre cei prezenți la întrunire fusese testat pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, în urma unei discuții cu superiorii săi, polițistul s-a autoizolat la domiciliu.


Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes