Medicii au vorbit la Medika TV despre diabet: „Nu mai este un mit, acum este o boală reversibilă”

Diabetul a fost considerată mult timp o afecțiune cronică, ireversibilă. Cu puțin efort în ceea ce privește schimbarea stilului de viață, afecțiunea poate fi reversibilă. În diferite state europene, medicii au început să-i învețe pe pacienți cum să trăiască sănătos pentru a scăpa de diabet. 

„Extrem de puțini oameni își schimbă stilul de viață astfel încât să reducă probleme sau să ducă spre o reversibilitate a diabetului. Și nu mai este un mit faptul că diabetul este reversibil. Vorbim despre practici ale stilului de viață care au demonstrat că se poate. În afară există clinici care te învață cum să-ți schimbi stilul de viață pentru a scăpa de această afecțiune” a declarat, la Medika TV, Simona Carniciu, medic primar diabet și boli de nutriție. 

De asemenea, medicii susțin că diabetul începe ca evoluție cu mult timp înainte ca boala să fie diagnosticată. „Diabetul începe ca și evoluție cu mult timp înainte de diagnosticare. Inițial apare aceasta perturbare în secreția de insulină și celulele pancreatice nu-și mai fac treaba. Când punem diagnosticul deja între 50 și 80 % dintre celule sunt inactive. Chiar și din acel moment dacă intervenim la timp putem ține sub control diabetul” a mai spus dr. Simona Carniciu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea