Medicii avertizează: atenție la cel mai frecvent simptom al cancerului, care se agravează în timpul somnului!

Deși cancerul poate afecta fiecare persoană în mod diferit, în stadiile sale incipiente, este important să știm principalele simptome ale afecțiunii, pentru a o putea identifica din timp. Cei mai mulți pacienți își fac griji abia când observă un nodul sau o sângerare neobișnuită, și asta pentru că simptomele timpurii ale cancerului nu sunt mereu evidente.

În acest sens, dr. Deborah Lee de la „Dr. Fox Online Pharmacy”  susține că durerea este cel mai frecvent simptom care poate apărea în timpul nopții.

Conform „Cancer Research UK”, aproape 38% dintre toți pacienții care au cancer vor avea dureri moderate sau severe, atunci când dorm sau încearcă să doarmă.

În timp ce „este important de precizat” că durerea poate fi rezultatul multor alte afecțiuni, există câteva semne care ar putea ajuta la identificarea cancerului, a explicat Dr. Lee.

„Unul dintre semnele care arată că durerea poate semnala cancerul este durerea care se agravează noaptea, precum și durerea care nu este legată de traume. Pot exista și alte simptome, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate, stare de rău, oboseală, greață, vărsături sau febră”, a explicat dr. Deborah Lee.

Medicul a explicat de ce unul dintre principalele motive pentru care durerea canceroasă poate fi mai rea pe timpul nopții. „Când vă întindeți, acest lucru schimbă distribuția greutății tumorii și a țesuturilor din jur, putând provoca durere”, a afirmat Dr. Lee.

Ea îi sfătuieștepe pacienți să se adreseze medicului de familie în cazul în care au dureri inexplicabile în orice parte a corpului, mai ales dacă acestea persistă de trei săptămâni sau mai mult.

„Este posibil să nu fie nimic îngrijorător, dar trebuie să faceți o evaluare adecvată”, a spus ea.

Sursa

 

 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea