Medicii stomatologi au eliminat, în direct la Medika TV, mitul conform căruia organismul poate respinge implanturile dentare: „Așa ceva nu există!”

Toți ne dorim să avem un zâmbet de invidiat, însă din cauza problemelor dentare ajungem să ne pierdem dinții. Soluția cea mai la îndemână este montarea implanturilor dentare. Operațiile sunt costisitoare, iar dacă nu sunt executate corect riscăm să rămânem și fără respectivele implanturi. Pierderea implanturilor este pusă, de cele mai multe ori, umerii propriului organism. Medicii stomatologi cu experiență în implantologie susțin că așa ceva nu se poate întâmpla și că implanturile cu probleme sunt generate de montarea lor necorespunzătoare. 

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatologie generală, a explicat, în direct la Medika TV, faptul că este imposibil ca organismul uman să respingă implanturile dentare din titan. Acest material este folosit de sute de ani în medicină și nu a creat niciodată probleme. „ Nu există teoria ca implantul a fost respins de organism. Este vorba despre faptul că lucrarea nu a fost bine făcută. Respingerea implantului este un mit. Nu există așa ceva. Sunt rare cazurile în care un pacient se poate confrunta cu o astfel de problemă. Titanul, de exemplu, este un metal care se folosește de sute de ani și este utilizat în multe domenii ale medicinei” a afirmat dr. Anca Vereanu. 

Pe lângă implanturile din titan, mult mai populare sunt astăzi cele din zirconiu. „Există implanturi de zinconiu. Este un material nou, dar este bine integrat în os, pentru că este un material iubit de țesuturi. Dinții de zirconiu au un aspect mult ai frumos. Are însă un regim special de aceea tehnica trebuie fie executată corespunzător. Dacă protetica nu este bine făcută, pacienții vor avea un implant integrat în os dar care este fisurat pentru că el nu a fost bine încărcat mecanic” a mai spus dr. Anca Vereanu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea