Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a organizat zilele acestea un workshop în care tinerii medici au învățat cum să realizeze spirometrii. Peste 50 de medici din vestul țării au luat parte la aceste cursuri, transmite unitatea medicală.
Spirometria este o metodă eficientă de diagnostic în cazul unor boli pulmonare precum astmul bronșic sau bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC). Spirometria permite depistarea acestor afecțiuni înainte de instalarea simptomelor specifice. Această investigație este non-invazivă și asigură măsurarea capacității pulmonare și a fluxului de aer.
„Practic, spirometria permite stabilirea vârstei reale a plămânilor. De aceea, în cadrul unității noastre medicale, oferim periodic astfel de cursuri de specializare în spirometrie. Peste 50 de medici rezidenți și tineri specialiști din regiunea de vest a țării au participat la worksho-ul pe care l-am organizat” au transmis reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.
Programul a fost coordonat de medicii Noemi Suppini și Martiș Flavia, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara. Participanții au învățat cum să realizeze corect o spirometrie și cum trebuie să fie interpretată.