MEDICUL CARE TRATEAZĂ PACIENȚI COVID LA RM.SĂRAT, MĂRTURISIRI EMOȚIONANTE: „Am fost amenințată cu moartea iar asistentele închise în saloane!”

Dezvăluiri cutremurătoare făcute de medicul infecționist de la Spitalul Rm. Sărat, Georgeta Negoiaș, medicul care a tratat cei mai mulți pacienți confirmați cu coronavirus în județul Buzău. Medicii dar și asistentele care au grijă zilnic de bolnavi, trec prin momente care le pun siguranța și chiar viața în pericol. Într-un interviu în exclusivitate acordat Focus Tv, medicul Georgeta Negoiaș a dezvăluit o situație uluitoare: asistentele din spitalul suport din Rm. Sărat dar și dumneaei personal, au fost amenințate cu moartea și chiar închise în saloane de către pacienți, transformați în indivizi periculoși de vestea că nu mai scapă de virus iar testele rămân mult timp pozitive.

Foarte greu, mulți pacienți devin recalcitranți când nu mai au simptome. Am avut pacienți deținuți care m-au amenințat cu moartea, pe asistente le-au închis în saloane când primeau rezultatele. Cel care m-a amenințat mi-a spus că el a omorât trei persoane.”

Deși amenințată cu moartea, doctorița spune că nu a cedat presiunilor și riscurilor și a continuat să își practice meseria în Spitalul Rm. Sărat. Iar acum, odată cu creșterea temperaturilor, situația a devenit și mai greu de suportat. Echipamentele de protecție au devenit o corvoadă și mai mare pentru cadrele medicale care, pe lângă nervii pacienților, trebuie să facă față și căldurii.

În utima perioadă a fost și mai greu din cauza căldurii și a numărului mare de pacienți. Asistentele stau și 4-5 ore cu combinezone, ies transpirate și cu acele viziere, este foarte greu pentru că trebuie să și recolteze.”

Medicul infecționist are și un mesaj pentru pacienții cu COVID-19, cărora le cere să dea dovadă de înțelegere și să conștientizeze eforturile medicilor și dorința lor de a-i face bine și de a-i externa.

Declarații exclusive și emoționante ale medicului care a tratat cei mai mulți bolnavi de COVID-19 din județul Buzău, AICI

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes