Mesajul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate: „Responsabilitate față de consumul medicamentelor”

Pe 17 septembrie se celebrează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Cu această ocazie, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate trage un semnal de alarmă cu privire la consumul responsabil de medicamente.

Pacienții și familiile lor sunt singurele constante în sistemele de sănătate, din ce în ce mai complexe. Un pacient poate primi îngrijiri în diferite unități sanitare și la mai mulți furnizori medicali, din diferite specialități. În astfel de situații, discrepanțele și comunicarea greșită sunt frecvente și pot duce la erori grave de medicație, în special în timpul internării și al externarii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății” este mesajul trimis către pacienți de către ANMCS.

În regiunea europeană, potrivit OMS, 50-70% din problemele cauzate de erori în administrarea medicamentelor pot fi prevenite prin abordări sistematice complexe a siguranței pacienților.Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale, în regiunea europeană, contribuie la peste 20% din erorile de medicatie.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea