MESAJUL DUR AL UNEI ASISTENTE DE LA ATI: “Nu crezi în virus? Te invit aici, dacă ai curaj, dar fără mască!”

O asistentă medicală din Buzău, care lucrează în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, a postat un mesaj extrem de dur pe Facebook, care se adresează tuturor persoanelor care nu respectă măsurile de protecție. Cadrul medical îi invită pe toți cei care nu cred în existent virusului să meargă la spital, fără mască de protecție. Potrivit asistentei, mare parte din pacienții COVID-19 care au ajuns în ultima vreme în secția în care lucrează s-au infectat în vacanță.

”Închid ochii și îmi închipui că sunt pe o bancă sau mă plimb în parc, la soare,respir aer curat…
dar sunt la datorie..de câteva luni.. nu voi merge la mare, ați mers voi, dacă mă îmbolnăvesc, nu voi avea loc, toate unitățile sunt pline.
Dar tu nu înțelegi asta.. ai stat o lună în casă, cu ai tăi, pe televizor, la cald, și ți s-a părut îngrozitor..
Și atunci și acum ai sfidat regulile de siguranță, ești smecher.
Ce faci acum? Ai o bere rece în față, ești la terasă, la mare, munte?
Postezi despre oculta mondială, că nu există virus, și că doar prostii poartă mască,
Că aici se stă degeaba și noi ne luăm salariile tot degeaba..
Am fi putut fi bine cu toții, dacă ați fi înțeles.. cât rău ați făcut, încă faceți tuturor, extins, nu doar nouă.
Nu crezi în virus? Te invit aici, dacă ai curaj, dar fără mască!
Mulțumim celor ce ne respectă, sunt alături de noi, aveți grijă, fiți negativi”.

Potrivit Șansa News, mesajul disperat vine în nume propriu, dar și în numele colegilor săi, care sunt epuizați din cauza numărului mare de pacienți de care trebuie să aibă grijă.

”Noi nu putem pleca în concediu, decât așa, câteva zile, cu programări, cu schimburi de ture, personalul este epuizat. Unii sunt la mare, se distrează, iar noi trebuie să-i așteptăm să vină și să–i tratăm, pentru că majoritatea care vin din concedii vin infectați.

La ATI au fost 12 cadre medicale infectate. Colegii mei s-au tratat acasă pentru că nu au mai avut loc în spital, s-au tratat pe banii lor, sunând cunoștințe medici, care cum pe unde a putut să–și ia tratamentul care trebuie. Colegi de-ai mei care s-au infectat alături de toată familia. Oamenii ar trebui să mai renunțe la concediile în locurile aglomerate pentru că așa nu vom mai scăpa din tot acest coșmar ”, a spus asistenta medicală pentru Șansa News.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea