Mesajul unui medic infecționist, la început de an școlar: “Trebuie să ne obișnuim să trăim cu această pandemie!” (VIDEO)

Medicii privesc cu îngrijorare începerea școlii, dar în același timp cu speranță, în contextul pandemiei. Pe de o parte, specialiștii susțin educația față în față, dar se tem, totuși, de o escaladare a cazurilor de infectare, pe fondul nerespectării măsurilor impuse de autorități.

Într-un mesaj video înregistrat în prima zi de școală, medicul infecționist Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, îi îndeamnă  pe oameni să respecte măsurile și să trateze pandemia cu maxima responsabilitate.

Trebuie să avem încredere și să fim responsabili pentru educația copiilor noștri. Dorim pe această cale să readucem aminte purtatul măștii, distanțarea fizică și mai ales să ne protejăm vârstnicii, bunicii sau părinții care au comorbidități. Dacă vom adopta aceste măsuri cu seriozitate și responsabilitate, o să depășim cu bine începutul acestui an școlar, pentru că, după cum ați observat, copiii doresc să vină la școală, doresc să învețe, să își cunoască colegii și, în principal, cred că trebuie să începem să ne obișnuim să trăim cu această pandemie”,  a spus medicul infecționist Cristian Oancea.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea