Ministerul Sănătății a făcut publice concluziile controlului realizat la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” București

În perioada 25-27 iulie 2022 o echipă de control a Ministerului Sănătății a efectuat verificări la Institutul National de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti. Cea mai mare problemă constatată a vizat întârierea lucrărilor medico-legale. De asemenea, au fost constatate și anumite stări conflictuale între agajați.

În urma verificării activității INML „Mina Minovici” s-a constat existența unor întârzieri considerabile în soluționarea lucrărilor medico-legale. Urmare a acțiunii corpului de control, conducerea instituției a stabilit un calendar pentru reducerea întârzierilor şi aducerea la zi a tuturor lucrărilor până la sfârșitul anului 2022.

Corpul de control al ministrului Sănătății a constat existența unei stări tensionate între angajații INML „Mina Minovici”. „Conducerea institutului a primit recomandarea de a instaura cât mai curând posibil relațiile de comunicare firești între angajații instituției, pentru a putea răspunde obligațiilor legale ce-i revin.” se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În urma verificării echipei de control s-a constat că sectorul de radiologie medico-legală era nefuncțional, din cauza lipsei de personal. Ministerul Sănătății a cerut reluarea imediată a activității sectorului de radiologie şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii specifice de medicină-legală.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes