MINISTRUL SĂNĂTĂȚII CRITICĂ INDIFERENȚA ROMÂNILOR: „Dacă respectam măsurile de protecție nu trăiam a doua cocoașă”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a criticat modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară impuse de autoritățile din țara noastră. Acesta a precizat că situația nu ar fi scăpat de sub control dacă cetățenii ar fi dat dovadă de înțelegere și ar fi purtat măștile.

În opinia ministrului Sănătății, dacă măsurile de protecție ar fi fost respectate, situația epidemiologică din țara noastră nu ar fi scăpat de sub control așa cum se întâmplă în prezent. Acesta a subliniat că indiferența pe care românii au afișat-o începând cu primele măsuri de relaxare luate din 15 mai are consecințe asupra statisticilor îngrijorătoare din prezent:

Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”.

De asemenea, Nelu Tătaru a precizat și că foarte multe persoane asimptomatice, panicate din cauza creșterii alarmante a cazurilor de îmbolnăvire, decid să rămână internate în spital, sub supraveghere medicală. Totodată, Nelu Tătaru a explicat și că la momentul de față se lucrează la o procedură prin care se are în vedere simplificarea donării de plasmă convalescentă: „Sunt în lucru anumite metodologii, dar o recoltare de plasmă nu este un act banal, impune teste suplimentare”, a mai spus ministrul Sănătății.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes