Ministrul Sănătății, despre cazurile COVID-19: “Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea”

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că situația epidemiologică din țară este mai bună comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în săptămânile precedente, inclusiv în ceea ce privește situația paturilor de terapie intensivă.

“Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea şi îl verificăm, împreună cu numărul de paturi, din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informaţiile ieri pentru ora 17,00 şi ele au fost concordante. Cele două surse de informaţii au fost Centrul de comandă de la Ministerul Sănătăţii şi Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care ajută la transferul pacienţilor între unităţile sanitare“, a declarat ministrul Ioana Mihăilă într-o conferință de presă.

Aceasta a mai spus că în prezent sunt aproape 250 de paturi de ATI libere pentru bolnavii COVID-19.

Într-adevăr, situaţia este mai bună decât în săptămânile trecute. În momentul acesta, avem la nivel naţional 247 de paturi de Terapie intensivă neocupate, conform raportărilor verificate ieri, la ora 17.00. La nivel naţional, 247 de paturi libere pentru adulţi, 32 paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureştiului, 55 de paturi libere pentru adulţi şi 10 paturi libere pentru copii“, a mai spus ministrul.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, astăzi sunt la terapie intensivă 1.354 de pacienți. Rezultă, coroborat cu cele afirmate de ministrul Sănătății, un număr de 1.601 paturi de terapie intensivă pentru pacienții COVID. Totuși, din datele raportate de Grupul de Comunicare Strategică nu rezultă câte din paturile ATI sunt ocupate de copii.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes