Ministrul Sănătății: ”Urmează un week-end de foc”. La ce se referă

Urmează un week-end de foc care ar putea da peste cap toate speranțele că din 15 mai se vor putea ridica restricțiile impuse din cauza coronavirusului.

Dacă românii nu vor respecta recomandarea de a rămâne acasă în minivacanța de 1 Mai, România poate ajunge în situația de a menține restricțiile și după data prognozată ca fiind momentul la care am putea intra într-o relaxare. Numai că această relaxare depinde doar de atitudinea populației pe care o are față de epidemia de coronavirus.

”Vine 1 Mai, 2 şi 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment. (…) Ţine foarte mult de noi. Se vorbeşte de o relaxare în perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial. În condiţiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniştite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii”, a afirmat ministrul.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea