Mit: fructele au cel mai mare conținut de Vitamica C. Realitatea este alta!

Pentru o viață sănătoasă, se recomandă că consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete, pentru aportul lor de vitamine și minerale. Cei mai mulți oameni uită însă de consumul legumelor în stare naturală, preferând fructele. O mare greșeală, pentru că sunt legume și zarzavaturi care au un conținut de Vitamina C, de exemplu, mult mai mare decât fructele.

Vitamina C are rol antioxidant și e benefică pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. De asemenea, are un rol binecunoscut de susținere a sistemului imunitar.

Vitamina C este foarte prezentă în natură, în special în fructe și legume, de aceea medicii recomandă consumul acestora în stare proaspătă.  Medicul Laura Ene, specialistul Medika TV în nutriție, recomandă, în principal, legumele, care au un conținut mai ridicat de vitamine și minerale, în general, și de Vitamina C, în special, decât fructele.

Când vorbim de Vitamina C ne gândim automat la portocale. Dar kiwi și fructele de pădure conțin mai multă vitamina C decât portocalele și mandarinele. Fructele au multe vitamine și minerale, însă vin la pachet și cu mult zahăr. Ce ne facem însă dacă avem diabet sau dacă vrem să slăbim și fructele nu sunt neapărat cea mai bună formulă, mai ales pe masa de seară? Ne îndreptăm către legume, pentru că da, toată lumea când se gândește la vitamine și minerale se gândește în primul rând la fructe, dar vitaminele și mineralele în cantitatea cea mai mare nu le găsim în fructe, ci în legume. E un mare mit demontat în privința fructelor. Mult mai multă vitamina C o găsim în pătrunjel și o găsim în ardeiul gras, atât în cel roșu, cât și în cel verde. Trebuie să mâncăm cinci porții de fructe și legume pe zi. Din cele cinci porții de fructe și legume pentru imunitate și o sănătate de fier vă recomand două porții de fructe și trei de legume, iar porția de fruct să nu depășească un căuș”,  spus medicul Laura Ene.

Dr. Laura Ene este prezentă în fiecare miercuri la Medika TV cu emisiunea Secretele Nutriției. De la ora 18.00, medicul nutriționist răspunde în direct tuturor întrebărilor venite de la telespectatori.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea