Moderna cere autorizarea de urgență a vaccinului anti-COVID-19. Ce spune compania despre eficiența serului pe care l-a dezvoltat

Compania americană Moderna cere autorizarea de urgenţă a vaccinului împotriva COVID-19, atât în Statele Unite, cât şi în Europa, pe baza rezultatelor complete ale studiului clinic, potrivit căruia vaccinul are o eficienţă de 94,1% şi nu prezintă probleme grave de siguranţă, transmite Reuters.

Moderna anunță că studiile au dovedit că vaccinul pe care l-a dezvoltat previne total cazurile grave de îmbolnăvire de COVID-19.

”Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele să dovedim acest lucru. Ne aşteptăm să jucăm un rol major în redresarea după această pandemie. La acest nivel de eficienţă, dacă faci calculele cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru pandemia în care ne aflăm, este copleşitor”, a declarat într-o conferinţă medicul-şef al Moderna, dr. Tal Zaks.

Moderna a anunţat că, în afară de cererea adresată Agenției Naționale pentru Medicamente și Alimente (FDA), va cere o aprobare condiţionată Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care examinează deja datele, şi că va negocia şi cu alte autorităţi de reglementare.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea