MOMENT PROST ALES: În ziua relaxării,16 angajați testați pozitiv cu SARS-CoV-2 la Spitalul Bagdasar Arseni

Situație îngrijorătoare la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, acolo unde 16 angajați au fost confirmați pozitiv la testul pentru COVID-19. Printre aceștia se numără un medic și șase asistente. O anchetă epidemiologică a fost deschisă în acest caz.

Cazurile de COVID-19 de la Spitalul Bagdasar Arseni au fost depistate pe Secția Chirurgie Generală a unității medicale. Cel mai probabil angajații s-au infectat de la 3 pacienți internați recent și care la primul test pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 au avut rezultate negative. Atât bolnavii, cât și angajații spitalului sunt, din fericire, fără simptome specifice.

În momentul de față toate internările pe Secția Chirurgie Generală a Spitalul Bagdasar Arseni au fost suspendate, s-a făcut dezinfecția atât în saloane, cât și în cabinete, iar pacienții și celelalte cadre medicale au primit echipamente de protecție.

Așa cum știți, este posibil că testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toți pacienții care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este în primele câteva zile de la contaminare. Măsurile luate au constat în suspendarea internărilor pe chirurgie generală, echiparea tuturor pacienților și personalului din secție cu echipament de protecție specific pentru nivelul suspect COVID, nebulizarea și decontaminarea secției. Celulă de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toți contacții pacienților și personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri despre care va vorbeam mai sus de către managementul Spitalului și au fost informate imediat Ministerul și DSP-ul. În încheiere, recomandăm și rugăm pe toată lumea să respecte măsurile individuale de protecție stabilite de autorități” au precizat surse din cadrul Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea