Neuralink, compania lui Elon Musk, a primit aprobarea FDA pentru primul său studiu clinic pe oameni

Neuralink, companie deținută de controversatul Elon Musk, a declarat faptul că deține aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru a testa pe oameni proiectul său pilot în ceea ce privește implanturile cerebrale pe care le-a realizat.

Este un pas critic pentru startup-ul de implanturi cerebrale în contextul investigațiilor în desfășurare ale autorităților americane privind modul în care a gestionat experimentele acestor dispozitive pe animale.

„Aprobarea FDA reprezintă un prim pas important care va permite într-o zi tehnologiei noastre să ajute mulți oameni”, au declarat reprezentanți ai Neuralink pe rețelele de socializare, fără însă a oferi detalii despre studiul planificat. Compania a adăugat că nu recrutează participanți pentru studiu în acest moment și că mai multe detalii vor fi disponibile în curând.

FDA a confirmat într-o declarație că a autorizat Neuralink să utilizeze implantul cerebral și robotul chirurgical pentru studiile clinice pe pacienți, dar a refuzat să furnizeze mai multe detalii.

Acest pas critic vine în contextul în care Neuralink este supus unei investigații federale în urma rapoartelor agenției de presă Reuters despre experimentele pe animale ale companiei.

Angajații Neuralink au declarat anul trecut reporterilor Reuters că în timpul testelor s-au efectuat operații nereușite și s-au făcut greșeli în intervențiile chirurgicale pe maimuțe, porci și oi, soldate cu mai multe decese de animale decât era necesar. Totul sub presiunea lui Musk de a obține aprobarea FDA. Experimentele pe animale au furnizat date destinate să susțină cererea companiei pentru studiile clinice pe subiecți umani, au declarat sursele..

Neuralink este de asemenea supusă unei investigații din partea Biroului de Inspectori Generali al Departamentului de Agricultură din SUA pentru posibile încălcări ale bunăstării animalelor. Această investigație se concentrează pe supravegherea exercitată de USDA asupra Neuralink.

Ce fel de proiecte inițiază Neuralink?

Neuralink este o companie fondată de Elon Musk care se concentrează pe dezvoltarea și cercetarea tehnologiei de interfață creier-computer. Scopul principal al Neuralink este de a dezvolta implanturi cerebrale care să permită o interacțiune directă între creierul uman și computerele sau dispozitivele externe.

Tehnologia Neuralink implică implantarea unor microcipuri subtile în creier, denumite „firuri neuronale”, care pot înregistra și stimula activitatea neuronală. Aceste implanturi ar putea oferi posibilitatea de a trata sau ameliora diverse afecțiuni neurologice, precum paralizia, pierderea auzului sau a vederii, tulburările neurologice și alte condiții medicale.

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea